Basiscursus EHBO diploma inclusief reanimatie en ehbo aan kinderen

Wij bieden u onder leiding van deskundige, maar vooral enthousiaste instructeurs een basisopleiding Eerste Hulp inclusief reanimatie aan.

U leert wat u moet doen of juist moet laten in verschillende situaties.

Tijdens de opleiding leert u onder andere het beoordelen en het zo snel mogelijk stoppen van ernstige bloedingen.

Ook wordt er tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan levensreddende handelingen, daarbij kunt u denken aan controle van ademhaling en bewustzijnsniveau, evenals het leren beademen en reanimeren. Voor het reanimeren wordt gebruik gemaakt van de AED (defibrillator).

Maar ook dagelijks voorkomende situaties als kneuzingen, botbreuken, snij- en schaafwonden, verbranding, verstikking, vergiftigingen komen uitgebreid aan bod.

Ook EHBO aan kinderen is een vast onderdeel van de cursus. In dit onderdeel wordt geleerd hoe kinderziektes herkend kunnen worden. Hoe schaafwonden behandeld kunnen worden. Maar ook hoe verslikking behandeld kan worden.

De eerste hulp is gericht op het verlenen van hulp in afwachting van deskundige hulp zoals huisarts of een ambulance.

De opleiding wordt gegeven volgens de nieuwste richtlijnen van het Oranje Kruis.

Tijdens deze opleiding ontvangt u een lesboek en zullen praktijklessen worden afgewisseld met theorie.

Om het oefenen met slachtoffers zo reƫel mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van Lotussen. Bij onze vereniging hebben wij meerdere lotussen. Deze lotussen nemen de rol van slachtoffer erg serieus en zullen het letsel zo echt mogelijk namaken.